Opbevaring i garage og skur – det betaler sig

Rod, rod og mere rod. Rod er en forfærdelig ting, og det kan være medvirkende til at øge dit stressniveau. Vi har alle prøvet at have rod i hjemmet, og der er desværre kun én løsning på det; oprydning. Men hvad gør du, hvis du ikke har mulighed for at smide ejendelene på loftet? Skal du bare smide de overflødige ting ud? Hvad nu hvis du gerne vil gemme dem til senere brug? Ja, så er der flere muligheder, som du kan benytte dig af.

Den mest populære mulighed er opbevaringsrum. Disse kan findes i flere størrelser og former, og de kan give dig et sted at opbevare dine overflødige ting, som du ikke nænner at smide ud. Opbevaringsrum kan findes mange steder i landet, f.eks. i Aarhus, Aalborg, Esbjerg, og Odense. Så medmindre du bor midt i ingenting, har du altså gode muligheder for opbevaring. Er du derimod en af dem, der har langt til nærmeste by med depotrum, så findes der også en anden løsning.

Opbevaring i skuret – sådan gør du

Alternativet til depotrummet skal findes i baghaven eller ved din indkørsel. Du kan nemlig sagtens bruge både garagen eller skuret til at opbevare dine ejendele eller overflødige møbler. På denne måde har du også kortere til dit depotrum, end hvis du anvender et rum i en af de større byer, som du skal køre efter.
Derudover er det en billigere løsning, fordi du anvender eksisterende plads, som du allerede har adgang til.

Du kan med fordel planlægge indretningen i dit skur, således du får mere plads til dine overflødige ejendele i hjemmet. Sådan gør du:

  • De fleste skure er små i størrelsen, og derfor skal pladsen udnyttes optimalt. Flyttekasser kan med fordel stables ovenpå hinanden, så du også udnytter det vertikale rum.
  • Hylder giver dig mere plads at udnytte, og du kan med fordel hænge flere af disse op.
  • Alternativt kan du sætte en gammel reol op i skuret, så du både kan få denne af vejen samt anvende den til yderligere opbevaring.
  • Sørg for at lave plads til de ting, som du normalt ville have i dit skur foruden dine flyttekasser eller ekstra møbler.
  • Har du ekstra stole, som du skal have opbevaret, kan disse sagtens stables oven på hinanden. Et beskyttende lag mellem stolene sparer dig desuden for ridser.

Du kan eventuelt benytte forskellige farver på gulvet til at markere hvor der er plads til opbevaring og hvor gulvet skal holdes frit. Er du ved at lave nyt, eller skal gulvet renoveres, kan du eksempelvis bruge sorte betonfliser der hvor der må opmagasineres ting og grå betonfliser hvor der ikke må.

Hold skuret tæt

Selvom det kan være en god idé at anvende pladsen i skuret til opbevaring, så bør du også tænke over to vigtige forhold. Temperatur og luftfugtighed. Hvis dit skur er gammelt, så kan du med fordel male dette eller sætte nyt træ i, så du undgår, at skuret er utæt. Det kan nemlig give svingende temperaturer og forøget luftfugtighed, hvilket kan resultere i skimmelsvamp og træ-råd. Dette er især skadeligt for både tøj og møbler, og hvis du skal opbevare disse i skuret, bør du få styr på skurets tilstand. Et tæt skur vil dog også kunne producere høje temperaturer, så sørg endelig for, at indeklimaet i skuret kan forholdes temperet.

Se også https://www.fc-beton.dk/

Opbevaring i garage og skur – det betaler sig

Skriv et svar

Rul til toppen